• Gratis verzending in Nederland vanaf €59,-
  • Kosteloos afhalen op onze locatie in Eersel
  • Vandaag besteld vóór 16:00, dezelfde dag nog verzonden
Voerwijzer

Welke variant heeft jouw hond nodig?

 

Waar herken jij je hond in?

Heb je een pup, volwassen hond, of senior rondlopen? Zijn er bepaalde ingrediënten die je van de dierenarts moet mijden, zoals graan en gluten? Of heeft je hond snel last van de darmen, met dunne ontlasting als gevolg?

Onder andere het energielevel, leeftijd, en eventuele allergieën of intoleranties spelen een rol in het maken van je keuze. Check de voerwijzer en kies je variant!

 

Ben je niet zeker van je zaak en wil je hulp bij het kiezen? Neem gerust contact met ons op, we helpen graag!

 


 

 

Volwassen hond

De 'normale huishond'

Is jouw hond niet per se een luiwammes maar ook weer niet zo actief als een schapen-hoedende Border Collie? Met andere woorden; is jouw hond een 'normale huishond'?


Dan heb je de keuze uit Breni Standaard en Breni Kip/rijst. Deze varianten zijn perfect voor de energiebehoeften van jouw hond gedurende de dag. Genoeg energie voor de dagelijkse activiteiten maar niet te veel eiwit en vet, zo voorkomen we dat je hond te dik wordt.

Deze varianten zijn geschikt voor middelgrote en grote honden, maar ook kleine hondjes zouden deze kunnen eten. Eet je kleine hond liever kleine brokjes? Ga dan voor de Breni Standaard Mini.

Actieve hond

De 'spring-in-'t-veld'

Heb je een (wellicht nog jonge) hond die het liefst de hele dag met van alles en nog wat bezig is? Of heb je een werkhond die veel energie verbrandt gedurende de dag?


Rennen, spelen, zwemmen, het is allemaal leuk! Voor de energieke, actieve, (werk)hond is de Breni Actief de geschikte brok omdat deze een hoog eiwit- en vetgehalte heeft. Dit is nodig om jouw hond de hele dag van genoeg energie te kunnen voorzien.

Deze varianten zijn geschikt voor middelgrote en grote honden, maar ook kleine hondjes zouden deze kunnen eten. Eet je kleine hond liever kleine brokjes? Ga dan voor de Breni Actief Mini.

Weetje: In deze brok is zalmolie toegevoegd, voor een verhoogde smakelijkheid én een bijdrage aan een gezonde huid en vacht.

Puppy en jonge hond

De 'kleine frummel'

Gezinsuitbreiding? Wat leuk!


Geef jouw pup de beste start met Breni Puppy! In deze puppybrok zit een hoog eiwit- en vetgehalte om zo jouw pup te voorzien van genoeg energie gedurende de dag. Want puppy zijn is heel vermoeiend; pups zijn namelijk de hele dag bezig met van alles te ontdekken en te leren. Ondertussen moet het lijfje ook nog eens hard groeien. Daar heb je wel genoeg brandstof voor nodig. Omdat een pup in relatief korte tijd veel groeit is er glucosamine toegevoegd aan deze brokjes, ter ondersteuning van de spieren en gewrichten tijdens de groei.

Breni Puppy geef je tot ongeveer 9 maanden (kleine rassen), of tot ongeveer 5 maanden (middel/grote rassen).

Jonge hond

De 'niet-meer-zo'n-kleine-frummel'


Heb je een pup van een (middel)groot ras? Dan stap je ongeveer bij 5 maanden leeftijd over op de Breni Junior. Deze brokken zijn groter dan de puppybrokjes en dat vinden de meeste (middel)grote honden fijner. Het energiegehalte in deze brok blijft hetzelfde omdat je hond nog lang niet uitgegroeid is.

Overstappen op een volwassen brokvariant kan vanaf 1 jaar leeftijd (middelgrote honden), hele grote rassen groeien langer door en kunnen tot 1,5 jaar op deze brok blijven.

Senior

De 'wijze uil'


Heeft jouw hond een grijze snoet en doet hij het allemaal wat rustiger aan tegenwoordig? Vindt hij zijn dagelijkse ommetje fijn maar ligt hij verder vooral graag te luieren in zijn mand? Dan is de Breni Lam/Rijst iets voor hem. Hier zit een laag eiwit- en vetgehalte in, want jouw hond heeft gewoonweg niet meer zoveel energie nodig gedurende de dag.

In deze brok is lam de voornaamste eiwitbron. Lam staat erom bekend dat het licht verteerbaar is en daardoor hoeft het verteringsstelsel van jouw oudje niet zo hard te werken.

Goed om te weten; in deze brok is glucosamine en chondroïtine toegevoegd. Dit is vooral voor oudere honden belangrijk ter ondersteuning en het behoud van soepele spieren en gewrichten.

hondencentrum fikkie
Kieskeurige hond/hond met huid- en vachtproblemen

De 'verwende fijnproever'


Voor de lekkerbekken onder ons hebben we de Breni Zalm/Rijst in ons assortiment. Deze brok is goed voor honden die geen genoegen nemen met de ‘normale smaak’ brok, zalm is namelijk voor veel honden onweerstaanbaar en deze brok valt dan ook goed in de smaak bij hele kieskeurige honden.

Honden die kampen met vacht- of huidproblemen kunnen ook baat hebben bij deze variant. De Omega-3 en -6 die in deze brok is toegevoegd helpt de huid en de vacht om soepel en gezond te blijven. Geen doffe vacht en huidschilfers meer, waardoor je hond minder of zelfs helemaal stopt met krabben.

Hond met allergie of intolerantie

De 'gevoelige hond'

Merk je dat je hond snel reageert op voeding met granen en gluten?

Merk je dat je hond snel reageert op voeding met gluten en granen? Wellicht is de Breni Graanvrij dan geschikt. Deze brok op basis van aardappel en boetweit is namelijk geheel graan- en glutenvrij. Ook zou je de Breni Kip/rijst kunnen proberen. Deze brok op basis van maïs en rijst is ook geheel graan- en glutenvrij.

Heeft je hond snel last van zijn darmen, met dunne ontlasting als gevolg? Kies dan voor de Breni Lam/rijst. Met lam als voornaamste eiwitbron hoeven de darmen van jouw hond niet zo hard te werken, lam staat er namelijk om bekend dat het licht verteerbaar is.


 

Alle foto’s op deze pagina zijn afkomstig van Hondencentrum Fikkie; Het gezelligste hondencentrum van Nederland!
Voor meer info over Hondencentrum Fikkie kijk je op de website.

(Foto’s mogen niet gekopieerd/gepubliceerd worden zonder onze toestemming. Neem hiervoor contact met ons op)