je puppy in een bench

Je puppy in een bench. Waarom?

Ons advies is om het eerste jaar een bench te gebruiken. In de eerste periode is dit een onmisbaar hulpmiddel om je pup zindelijk te maken, en later tijdens de puberteit kun je de bench gebruiken om slopen tegen te gaan. Lees verder voor nog meer voordelen van je puppy in een bench.


 

Voordelen van je puppy in een bench:

 

  • Veiligheid

Een jonge pup kun je eigenlijk vergelijken met een peuter die nét overal bij kan en alles gaat ontdekken. Je kunt je dus voorstellen hoe fijn het is om een plekje te hebben waar je zeker weet dat je pup niet aan de kabels kan gaan kauwen of aan de stoelpoot begint als je even boodschappen bent doen. Zorg dat de bench een fijn en knus plekje is, met fijne dekentjes en een zachte knuffel. Ga je even weg van huis? Doe je pup in de bench, en je weet zeker dat er niks gebeurt!

Voor je pup is het ook een veilige plek. Laat altijd het deurtje open zodat je pup er zelf in en uit kan lopen gedurende de dag. Leer kleine kinderen dat ze de pup met rust moeten laten als hij zelf in zijn bench gaat liggen slapen. Zo is het een vertrouwd plekje voor je pup en zal hij er graag in rusten en slapen.

 

  • Zindelijkheid

Wanneer je pup weg mag bij de fokker, is de kans groot dat hij nog niet (helemaal) zindelijk is. Hoe snel je pup zindelijk wordt, ligt aan hoe goed jij oplet! De bench is hier een onmisbaar hulpmiddel bij. Pups willen namelijk niet hun behoefte doen op dezelfde plek als waar ze slapen, dus zal hij het willen ophouden. Zorg dus dat de bench klein genoeg is, want als hij aan de ene kant kan plassen/poepen en aan de andere kant kan slapen, zal hij niet leren zijn behoefte op te houden.

Zorg dat er wel een absorberende ondergrond aanwezig is voor de eventuele ongelukjes. Hiervoor kun je puppypads gebruiken. Je hebt de wegwerpvariant of de uitwasbare variant, beide varianten absorberen vocht net als een luier.

 

  • Puberteit (slopen)

Rond een maand of 7 begint de puberteit van je pup. Veel hondenbaasjes kijken enorm tegen deze periode op, maar zo lang je goed je grenzen aangeeft, geduld hebt, én je hond genoeg fysieke en mentale uitdaging biedt, valt het allemaal reuze mee. Ons advies is om tot na de puberteit de bench te gebruiken als slaapplekje. Je hond is al gewend om in de bench te slapen, en dus zal hij dit alleen maar fijn vinden. De puberteit staat erom bekend dat dit de periode is dat honden gaan slopen, dus als je je hond in de bench laat slapen en in de bench doet als je overdag van huis weggaat, is dit probleem al getackeld!

Geef je hond bijvoorbeeld een kong met vulling of een bevroren likmat in de bench als bezigheidstherapie. Lekkere en veilige likmatrecepten vind je hier.

Welke benchmaat heb ik nodig?

 

  • Zoals je eerder in dit artikel hebt kunnen lezen, is het belangrijk dat de bench niet te groot is! Je pup moet er languit in kunnen liggen, kunnen staan, en zich moeten kunnen omdraaien. Meer ruimte is er niet nodig.

 

  • Heb je een pup van een groot ras? Om te voorkomen dat je na een paar maanden een grotere bench moet aanschaffen, is ons advies om de bench op de groei te kopen. Je maakt de bench de eerste maanden makkelijk kleiner door er bijvoorbeeld een kratje bier/ een grote doos, of iets dergelijks in te zetten.

 

Richtlijn afmeting bench:

Kleine rassen (volwassen gewicht max. 7 kg) zoals Shih Tzu, Chihuahua, Maltezer, Dwerteckel, Yorkshire Terriër, Jack Russell, etc…

Afmeting: 43 x 61 x 50 cm

Flamingo Bench Ebo – Maat S

 

Middelgrote rassen (volwassen gewicht max. 15  kg)  zoals Beagle, Middenslag Keeshond, Dwergschnauzer, Franse Bulldog, etc…

Afmeting: 47 x 77 x 55 cm

Flamingo Bench Ebo – Maat M

 

Grote rassen (volwassen gewicht max. 25 kg) zoals Labrador Retriever, Golden Retriever, Friese Stabij, Basset Hound, etc…

Afmeting: 56 x 92 x 64 cm

Flamingo Bench Ebo – Maat L

 

Hele grote rassen (volwassen gewicht max. 40 kg) zoals Berner Sennen, Weimaraner, Duitse Herder, Mechelse Herder, Syberische Husky etc…

Afmeting: 70 x 109 x 77 cm

Flamingo Bench Ebo – Maat XL

Meer tips en advies

Breni Dog Food®; wie zijn wij?

Breni Dog Food®; wie zijn wij?

Benieuwd naar de gezichten achter het merk?
De eerste week thuis

De eerste week thuis

Hoera! Je nieuwe beste vriendje is eindelijk thuis! Lees de do's en don'ts voor de eerste nachten, zindelijkheid, en meer!
Een halsband of een tuigje voor je pup?

Een halsband of een tuigje voor je pup?

Wanneer je inkopen gaat doen voor je nieuwe huisgenoot, lopen veel baasjes tegen deze vraag aan. Bekijk hier onze tips!
Geperste of krokante brok?

Geperste of krokante brok?

Ga je geperste of krokante brok geven? Lees hier het verschil, tips en advies, en maak je keuze.
Hoe knip je hondennagels?

Hoe knip je hondennagels?

Weet je niet goed hoe je de nagels van je pup moet knippen? Geen paniek, wij zijn er om je te helpen!
Je puppy in een bench. Waarom?

Je puppy in een bench. Waarom?

De bench; een onmisbaar hulpmiddel in het eerste jaar van je hond. Ontdek de voordelen!
Eat Slow Live Longer Likmat - Rood

Likmatrecepten voor je pup

Je pup bezig houden met een lekkere likmat? Bekijk hier leuke en makkelijke recepten, met ingrediënten die je al in je kast hebt staan!
Rassenkeuze

Rassenkeuze

Heb je besloten dat er een hond komt maar weet je nog niet welk ras het wordt? Hier wat tips om je te helpen kiezen!
Tandjes wisselen

Tandjes wisselen

Op welke leeftijd kun je verwachten dat je pup zijn melkgebit gaat wisselen? Lees het hier.
Thuistest met hondenbrokken

Thuistest met hondenbrokken

Het verschil tussen geperste en krokante voeding met je eigen ogen zien? Doe de thuistest!